19 Kasım 2008 Çarşamba

Tülin'den ruj renkleri

Tülin'in geçtiğimiz hafta "Para" dergisinde yazdığı yazı, bugün Sabah Gazetesi'nde yayınlandı. "Ruj rengimiz ruh halimizi ele veriyor" başlıklı yazı, okuyucular tarafından oldukça ilgi gördü.

Yazının tamamı:

KIYAFETLERİMİZ, saçımız, konuşmamız, el hareketlerimiz, yediklerimiz, içtiklerimiz, dinlediğimiz müzikler... Bütün bunlar hemen her insan hakkında az çok bir şey söyler; karakterini ve ruh halini ele verir. Çoğu zaman bir şey söylememize gerek kalmaz bile.

Peki ruj renginizin ruh halinizi anlatmasına ne dersiniz? Biz kadınlar mutlu, üzgün, neşeli, stresli, yoğun, yorgun gibi çeşitli ruh hallerimize göre ruj renklerimizi seçiyoruz. Tabii bunu farkında bile olmadan yapıyoruz.

Pembe, kırmızı, kahve, kiremit, mor, bordo... Ruj paletinde sonsuz renk seçeneğiniz var. Hangisi seçeceğiniz size kalmış. Çünkü nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunuzu bilmiyorum. Ama seçtiğiniz renkle nasıl bir ruh hali içinde olduğunuzu gayet iyi biliyorum : ) Buyrun tüm sırları aşağıda:

Kahverengi:
Öncellikle unutmayalım ki, doğanın en temel renklerinden biri olan kahverenginin sonsuz tonları var. Her renk tipine göre mutlaka bir kahverengi vardır. Daha doğrusu bu tüm renkler için geçerlidir. Hiçbir zaman bir renk için asla bana yakışmaz demeyin, çünkü böyle bir şey yok. Önemli olan istediğiniz rengin doğru tonunu bulmanız. Daha önceki yazılarımda anlattığım gibi; ister kazak, ister elbise, ister ruj seçerken her zaman baz almanız gereken ten, saç, göz ve kaş renginizdir. Bugün kahverengi ruj sürdüyseniz daha sakin, doğal, olgun, işinize konsantre, biraz içe kapanık, ama bir o kadar da sıcaksınız. Çünkü kahverengi sıcak bir renktir. Çünkü insanlara kahverengi denildiğinde akıllarına ilk olarak çikolata, pasta, kurabiye ve kahve gelir. Bu yüzden sıcak, mutlu ama sakin bir ruh hali içindesiniz.

Kırmızı:
Özgüveniniz bir hayli yüksek; kendinizi bugün daha çok seviyor ve beğeniyorsunuz. Güçlüsünüz, enerji dolusunuz, dikkatleri üzerinize toplamaya hazırsınız. Daha doğrusu tam bir 'femme fatale'sınız : )) Ruh haliniz bize bunları anlatacaktır.
Kırmızı insanın duruşunu, davranışını, yürüyüşünü, konuşmasını değiştirecek kadar güçlü bir renktir. Bu yüzden sadece kendimizi aynen böyle hissettiğimizde bu rengi süreriz. Başka türlü elimiz gitmez kolay kolay kırmızı rengine. Enerjisi bir hayli yüksek olduğu için bizi aynı zamanda yorabilir de. Bir kadını anında değiştirebilecek tek güçlü renktir.

Pembe:
Bugün daha çocuksu, masum, neşeli, coşkulu, feminen ve romantiksiniz. Pembe, küçük kızların vazgeçilmez ve favori rengidir. Barbie'nin de : ) Makyajda pembe tonlarını kullanmak kişiyi daha canlı ve genç gösterecektir. Ama burada pembenin tonları önemli. Kendinize en doğru pembeyi bulmalısınız. Aksi takdirde makyajınız abartılı durabilir.

Mor:
bugün bir hayli gizemli; asil ve mesafelisiniz. Mor da tıpkı kırmızı gibi çok güçlü renkler arasındadır. Ama kırmızının aksine soğuk renk kartelasına aittir. Dolayısıyla bize mesafesini ve soğukluğunu hissettirecektir. Ama siz gülümsemeyi unutmazsanız : ) kimse bunun farkına bile varmaz. Kraliyet aileleri sık sık mor rengini kullandığı için, asilliği buradan gelmektedir.

Ten
rengi: doğal, klasik ve kendiniz gibisiniz. Bugün makyajınızı düşünmek istemiyorsunuz. Hatta tazelemek bile istemiyorsunuz. Çünkü işlerinizle çok yoğunsunuz. Yüz hatlarınızı makyajla değiştirmek istemediğiniz bir gündesiniz. Bu yüzden makyajda en temel renklerden biri olan ten rengini tercih ettiniz.

Kiremit:
Kadınların rujda en çok tercih ettiği renklerin başında gelir. Kiremit rengi, sıcak ve klasik bir ruh haline sahip olduğunuzu anlatacaktır. Çünkü kiremit, kahvenin sıcak tonlarından biri. Kiremit bize hep üçgen çatılı evleri hatırlattığı için, sıcaklığı ve klasikliği buradan gelir.

Not:
Hangi rengi seçerseniz seçin ve nasıl bir ruh hali içinde olursanız olun, lütfen her zaman gülümseyin. En güzel rengi en güzel dudaklara sürmüş olabilirsiniz ama gülümsemezseniz hiçbir anlamı yoktur. Gülümsemek en kötü ve en karamsar ruh halini bile iyileştirir. Üstelik bedava! Bol bol alın ve dağıtın ...

1 yorum:

  1. ne kadar da güzel yazmışsınız. Evet gülümsemek.. :)

    YanıtlaSil